Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse Opvang (BSO) Spring is samen met het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal en de basisschool onderdeel van kindcentrum De Sprankel in Lieshout. Door opvang en onderwijs op elkaar af te stemmen zorgen we voor optimale ontwikkeling van uw kind(eren). Inspirerend, toekomstgericht, professioneel, toegankelijk en betrokken: in De Sprankel bereiden we kinderen van 0 tot 13 jaar voor op hun toekomst.

 

De ruime speellocatie en de buitenruimte maken van BSO Spring een zeer geschikte opvanglocatie. Kinderen kunnen hier na schooltijd hun energie kwijt en leren er om te gaan met verantwoordelijkheden die hen gegeven worden. Onze pedagogisch medewerkers dragen met veel enthousiasme uitdagende activiteiten aan en zorgen daarnaast voor een veilige omgeving waarin uw kind zich thuis voelt. Wij vinden namelijk dat uw kind, óók op de BSO, na een schooldag de mogelijkheid moet hebben zijn energie kwijt te kunnen, maar net zo goed zijn/haar verhaal te kunnen vertellen over hoe het die dag is geweest. Om de kinderen de mogelijkheid te bieden de middag even rustig en veilig te beginnen na een vermoeiende schooldag, zitten de kinderen met het fruit eten aan een vaste stamtafel. Zo spreken zij dezelfde kinderen en dezelfde pedagogisch medewerker, en kunnen zij lekker hun verhaal kwijt.

 

BSO Spring heeft twee horizontale groepen van maximaal 20 kinderen. Twee groepen met kinderen van 4-13 jaar. In de ene groep spelen de jongste kinderen, in de andere groep spelen de oudste kinderen.

Kinderen kiezen zelf wat en waar ze willen spelen. Daarnaast zorgen de medewerkers altijd voor een of meerdere leuke activiteiten. Zij bereiden dit voor volgens de methode Spring Actief. Daardoor zijn de activiteiten thematisch uitgewerkt en bedoeld om spelenderwijs de ontwikkeling van het kind te stimuleren. Daarnaast biedt BSO Spring regelmatig workshops aan waar kinderen zich voor kunnen inschrijven. Denk aan Workshops muziek maken, taarten maken, Mozaieken en veel meer. Ten slotte huren wij regelmatig Sporthal De Klumper om daar met de oudste kinderen lekker te bewegen en te sporten.

Nieuwsgierig? Wij nodigen u van harte uit voor een rondleiding!  Of kijk op www.spring-kinderopvang.nl