Wilma de Jong

leerkracht groep 7b
MR-lid (secretaris)

wilma.dejong AT eenbes DOT nl
Nadat ik in 1981 mijn PA diploma haalde kon ik meteen aan de slag.  Toen was het een tijd dat er in het onderwijs weinig werk was. Ik ging op een school in Vlijmen werken en daar betaalden de leerkrachten allemaal een kleine bijdrage uit eigen zak om mij aan het werk te houden. Heel bijzonder! Daarna verhuisde ik naar Oss en werkte daar een aantal jaren in verschillende groepen.
 
Toen mijn kinderen werden geboren heb ik een aantal jaren afstand genomen van het onderwijs maar zodra de jongste naar school ging (De Fontein) begon het bij mij ook weer te kriebelen. Ik ben toen veel gaan invallen op verschillende scholen in de regio en kreeg uiteindelijk een vaste baan bij de kleuters op een school in Waalre. Maar ja, De Fontein was wel wat dichterbij en dat was voor mij wat gemakkelijker. Ik startte daar in groep 7. Na een paar jaar weer wat anders en dat werd groep 3. En nu weer in groep 7.
Het is een geweldige leeftijd. Heerlijk om te zien hoe de kinderen steeds meer zichzelf ontdekken.
 
Ik vind het erg belangrijk om een fijne sfeer in de groep te creëren. Ieder kind is anders en mag dat ook zijn. Het is geweldig om te zien dat tijdens het werken met de methode 4xWijzer de kinderen hun eigen leerstijl ontwikkelen.
Maar het ' onderwijzen ' blijft een geweldig vak. Vertellen over de ontdekkingsreizen of over hoe een stekelbaars mannetje een nest maakt..... Daar ligt mijn passie.
Naar overzicht