Sjoukje Douma

leerkrachtondersteuner
specialist 'Taal en lezen'

sjoukje.douma AT eenbes DOT nl

Dit schooljaar ben ik gestart als leerkrachtondersteuner in groep 3. Hiervoor heb ik als groepsleerkracht groep 4, 5 en de kleuters gedaan.  

  

Als leerkrachtondersteuner help ik de kinderen in kleine groepjes bij de reguliere lessen. Daarnaast werk ik in groepjes of individueel op een aangepast niveau of met aangepast werk. Dit geeft mij tevens de gelegenheid om de kinderen in een kleinere setting te observeren waarmee wij ons aanbod in groep 3 verder op af kunnen stemmen.  

Bij het werken met de kinderen vind ik het belangrijk om, naast het eindproduct, stil te staan bij het leerproces. Vallen en opstaan, inspanning en ontspanning, werken in een werkboek en bewegend leren probeer ik af te wisselen. Dit past bij de leeftijd en maakt het aanbod behapbaar en aantrekkelijk voor de kinderen.  

 

De kinderen in groep 3 ervaar ik als spontaan, enthousiast en leergierig. Ik vind het een bijzondere leeftijd om aan les te geven. Het delen van plezier, de verwondering bij het leren lezen en de groei van kinderen blijft iets fantastisch!  

Naar overzicht